Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lecserélik a Himnuszt
  2012-11-23 09:16:10, péntek
 
  Lecserélik a Himnuszt

2012 november 5. | Szerző: vízióblog

Évi 70 milliárdból sok mindenre futja. Újraforgatja az MTVA a Himnuszt.

1000 alsó tagozatost vár a Magyar Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap november 4-én éjszaka a Lánchíd pesti felhajtójához. Itt forgatják ugyanis a köztelevíziókban általában műsorzáró szignálként használt Himnusz új verzióját. A felvételen az MR Gyermekkórus adja elő a Himnuszt, mögöttük 1000 gyermek áll sötét kabátban. Ez olvasható abban a levélben, amit Horváth Vanda, a Gyermek- és Ifjúsági Műsorok Főszerkesztőségének főszerkesztője küldött több iskolának. A szerkesztőségünknek eljuttatott levél szerint a gyermekeknek ellátást (szendvics, csokoládé, meleg tea) és egy kis ajándékcsomagot biztosítanak, valamint a film elkészülte után egy kópiát.

Csak csendben, csak halkan

A gyerekek feladata az lesz, hogy álljanak a gyermekkórus mögött, és maguk is énekeljék halkan a Himnuszt. A felvételen az MR Gyermekkórus stúdióban rögzített éneke lesz majd hallható, de a képi látvány miatt fontos, hogy a gyerekek is énekeljenek, illetve halkan, atmoszférikusan hallható lesz a gyerekek hangja is - írja a levél. Mindezt egyébként este hattól éjjel 11-ig kell a 6-10 éves gyerekeknek teljesíteni.


Viszonylag ritkán nézzük hajnalig a köztelevíziókat, a videotárban pedig a ,,himnusz" szóra nem találtuk meg az aktuális verziót, mindenesetre a YouTube-on levő változatot Horváth Ádám (a Szomszédok apukája) jegyzi. E felvételen a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkart Kocsis Zoltán vezényli. Az új verziónál, nem tudni, követi-e az MTVA a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium iránymutatását. A tárca ugyanis még tavaly nyáron ,,Új hangzásban a Himnusz és a Szózat" címmel közleményt adott ki. Ebben az Erkel Ferenc, illetve Egressy Béni által írt dalok új feldolgozását ajánlja az iskolásoknak.

Miért és mennyiből?

Érdeklődtünk, hogy az adófizetők pénzéből mennyit költenek a forgatásra. Az MTVA sajtóosztálya válaszlevelében megerősítette, hogy az MTVA ,,új felvételeket készít Magyarország himnikus dalaihoz", kiemelve, hogy mindezt belső gyártásban teszik. Azt nem közölték, hogy a ,,belső gyártás" mekkora költséget jelent. A Hír24 információi szerint viszont több eszközt is bérelnek a forgatáshoz, például a steadicam kamera-stabilizációs rendszert.

Az általunk megkérdezett televíziós szakember szerint egy ilyen forgatás nem olcsó. Ha a statisztákat el is lehet intézni egy kis csokival meg forró teával, az operatőrök és a rendező pénzbe kerül. Ahogyan a technika sem olcsó egy ekkora köztéri produkciónál.

Arra a kérdésre, hogy miért van szükség az újraforgatására, azt közölték, hogy a Himnuszt ,,a közmédia júliusi arculatváltása óta a közszolgálati csatornákon látható és hallható felvételeket a folyamatos megújulással összhangban" cserélik le. Arról is érdeklődtünk, hogy milyen himnuszok megfilmesítését tervezik még, amire csak annyit közöltek, idézzük: ,,A himnikus dalok pontos számáról az év vége felé, várhatóan decemberben tájékoztatjuk a sajtó munkatársait és a közvéleményt." Lapunk úgy tudja, hogy a különleges hirdetési módszereiről és sajátos foglalkoztatáspolitikájáról is híres MTVA a Székely himnuszt és az Európai Unió himnuszát is megfilmesíti. Most, hogy nem leszünk gyarmat.

Az új éjszakai slágert egyébként Zilahy Tamás, az MTVA főrendezője jegyzi, akinek a nevéhez olyan feledhetetlen művek köthetőek, mint a Mága Show, vagy a Csudacsalád című, általunk nem ismert vígjáték. Tegyük persze hozzá, hogy Zilahy sok egyéb produkciót is rendezett.

Ha igazán autentikus himnuszra kíváncsi, egy olyan ember előadásában, akit már az ufók is elraboltak, akkor nézze meg az alábbi videót!

http://vizio.cafeblog.hu/2012/11/05/lecserelik-a-himnuszt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: köztelevíziókban, megfilmesítését, válaszlevelében, újraforgatására, atmoszférikusan, köztelevíziókat, ajándékcsomagot, iránymutatását, főszerkesztője, arculatváltása, megerősítette, felhajtójához, stabilizációs, tájékoztatjuk, filharmonikus, sajtóosztálya, feledhetetlen, közszolgálati, feldolgozását, gyermekkórus, statisztákat, produkciónál, érdeklődtünk, mindenesetre, biztosítanak, gyermekeknek, minisztérium, felvételeket, iskolásoknak, magyarország, megkérdezett, közvéleményt, vagyonkezelő, módszereiről, újraforgatja, munkatársait, köztelevíziókban általában, gyermekeknek ellátást, film elkészülte, gyerekek feladata, gyermekkórus mögött, képi látvány, gyerekek hangja, 6-10 éves, videotárban pedig, aktuális verziót, tárca ugyanis, adófizetők pénzéből, általunk megkérdezett, ilyen forgatás, rendező pénzbe, ekkora köztéri, Magyar Médiaszolgáltatás-támogató, Vagyonkezelő Alap, Horváth Vanda, Ifjúsági Műsorok Főszerkesztőségének, Horváth Ádám, Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkart Kocsis Zoltán, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Erkel Ferenc, Egressy Béni, Európai Unió, Zilahy Tamás, Mága Show,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reménység és erő Krisztustól e...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mindig jusson idő nevetni  Őrizkednünk kell...  Png fotel  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Bertolt Brecht -től idézet  Szívem tiéd  Lóhere  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  A sors  Makszim Gorkij gondolata  Bounty krémes  Adakozás  Soha ne kedvezz...  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Radikális szeretet  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  210 éve született a SZÓZAT meg...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Julian Brass gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Soha ne kedvezz...  Png virág  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tanuld meg ezt a versemet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Zilahy Lajos gondolata  A Megváltó szolgálatában  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einstein gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Albert Einstein gondolata  Reggel van  Mi lenne ha  Makszim Gorkij gondolata  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Png kislány  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Örülök, hogy látlak!  Gonosz démon-álarc  Nem számIt  Paul David Tripp Április 21  Tavaszi kép  Kerüld el az evangélium örömén...  Kövesd a cowboyt!  Nem méltó hozzád  Minden harmadik...  Alvó cicák  Éretlen vers  Szívem  Szép estét  Nagyi telefonál  Fehér virág  Png cica  Szép estét  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Leonardo da Vinci gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
köztelevíziókban általában, gyermekeknek ellátást, film elkészülte, gyerekek feladata, gyermekkórus mögött, képi látvány, gyerekek hangja, 6-10 éves, videotárban pedig, aktuális verziót, tárca ugyanis, adófizetők pénzéből, általunk megkérdezett, ilyen forgatás, rendező pénzbe, ekkora köztéri, közmédia júliusi, közszolgálati csatornákon, folyamatos megújulással, himnikus dalok, sajtó munkatársait, különleges hirdetési, nevéhez olyan, olyan ember, alábbi videót, köztelevíziókban, megfilmesítését, válaszlevelében, újraforgatására, atmoszférikusan, köztelevíziókat, ajándékcsomagot, iránymutatását, főszerkesztője, arculatváltása, megerősítette, felhajtójához, stabilizációs, tájékoztatjuk, filharmonikus, sajtóosztálya, feledhetetlen, közszolgálati, feldolgozását, gyermekkórus, statisztákat, produkciónál, érdeklődtünk, mindenesetre, biztosítanak, gyermekeknek, minisztérium, felvételeket, iskolásoknak, magyarország, megkérdezett, közvéleményt, vagyonkezelő, módszereiről, újraforgatja, munkatársait, megfilmesíti, megújulással, csudacsalád, fejlesztési, csatornákon, szignálként, eljuttatott, milliárdból, előadásában, énekeljenek, gyerekeknek, teljesíteni, videotárban, összhangban, főrendezője, forgatáshoz, decemberben, információi, autentikus, viszonylag, televíziós, produkciót, gyártásban, elraboltak, változatot, szomszédok, felvételen, operatőrök, elkészülte, adófizetők, forgatásra, különleges, tagozatost, lecserélik, hangzásban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.